News

GPC74’s Upper Baveney Park shortlisted for Commercial Project of The Year at the Builder & Engineer Awards 2016

Posted Thursday November 10th, 2016, 1:06 pm

Our recently completed head office at Upper Baveney Park has been shortlisted for Commercial Project of The Year at the Builder & Engineer Awards 2016.  We are all proud that our building has been recognised as a project finalist for this national award.

Over the last year we have transformed the former redundant pig farm into bright, modern office and unit space, yet the new building retains an agricultural feel externally that reminds us of its history. The offices and units are now being utilised by our own business, and soon other local enterprises will occupy some of the unit space too. 

The development works have been carried out in between our already busy work schedule, using our employees and contractors that work with us throughout the year on a diverse range of projects across the UK. Due to this, there is a great sense of ownership for the staff, and a great deal of satisfaction in what has been achieved.

In just 12 months since the start of the build, the site has been made safe, useable and aesthetically pleasing, and is already enabling our own business to build better relationships with our existing Customers by inviting them for ‘meet and greets’, and to start the ball rolling with new Customers as we have a shining example of our work right here at our new Head Office.

Part of the Planning Conditions meant that we were required to improve the local road network to include a new HGV turning area at a nearby highway junction, and new passing bays on the local lane.

The site was over populated with old farm building with many pinch points for vehicular access. Within the design process we removed buildings to allow access to the new units and site as a whole. The gradients were challenging as the levels from the front to rear of the site fell over 1.5 metres, and from left to right decreased over 2 metres – this dictated that we had to reduce levels to the front, and build large retaining walls to the one side of the site. By doing this we have allowed access to all sides of the buildings and installed a new road around the site.

For our own business, it has allowed consolidation and the potential to expand, which in turn will create jobs for local people in a rural community where employment opportunities are very limited.